Vi avslutar det här året med att ge hela filmbranschen denna julklapp – en unik upplevelse, som vi tillsammans får inleda det nya filmåret med!

Masterclass med Klaus Härö:
” ALDRIG ENSAM”

ti 21.1.2025 biograf Gilda, Kulturkasernen i Helsingfors

 

Efter över 15 års arbete är filmen om de finska judeutvisningarna klar. Klaus Härö möter publiken och berättar om bakgrund och arbetsprocess för alla som ryms med.

Filmregissör Klaus Härö tar oss på en exklusiv djupdykning i arbetsprocessen med filmen ALDRIG ENSAM från idé till lansering tillsammans med filmens fotograf Robert Nordström.

Under dagen får vi bl.a. bekanta oss med manusprocessen, arbetet med locations, bildplanering, casting och repetitioner samt klipp, ljudarbete och musik. Det finns också rikligt med tid för frågor och diskussion.

Tillställningen riktar sig till dig som jobbar med film på svenska i Finland. Filmstuderande är också välkomna!

Se nedan programmet i sin helhet samt närmare instruktioner för anmälan.

”Aldrig ensam handlar om tiden under andra världskriget, då Finland tar emot judiska flyktingar från Tyskland och Österrike. Som en central person i hjälpen till flyktingarna står den finländska affärsmannen och filantropen Abraham Stiller. Han gör allt han kan för att hjälpa de flyktingar som kommer till Finland och som hotas att utlämnas till koncentrationslägret i Auschwitz. Filmen berättar deras historia.”

I rollerna bl.a. Ville Virtanen, Nina Hukkinen, Rony Herman, Naemi Latzer, Kari Hietalahti, Peter Kanerva, Hannu-Pekka Björkman, Carl-Kristian Rundman.

OBS! Begränsat antal platser.

ANMÄL DIG VIA DETTA FORMULÄR

KÖP BILJETT TILL FILMEN HÄR (som visas kl.10-11.30):

 

PROGRAM:

kl.10-11.30 Film: ALDRIG ENSAM (Klaus Härö, 2025). OBS! Köp din biljett här

kl.11.30-13 Lunchpaus (se mer info i anmälningsblanketten)

kl.13-17 Klaus Härö (manus och regi) och Robert Nordström (foto) bjuder på en exklusiv djupdykning i arbetsprocessen med filmen, från idé till lansering, som tar upp bl.a. manusprocess, locations, bildplanering, casting och repetitioner, klipp, ljudarbete och musik.

Det finns också gott om tid för publikens frågor och diskussion.