FINLANDSSVENSKT FILMCENTRUM

är en  förening som arbetar för en aktiv och levande filmkultur på svenska i Finland. Vi arbetar utgående från tre lokala verksamhetspunkter; i Åbo, Vasa och Helsingfors. På de här hemsidorna har vi samlat information både om vår egen verksamhet och om annat aktuellt i filmvärlden. Mer info om föreningen här.

Vårens säsong av Månadens nordiska film är här! Det blir en mångsidig och aktuell mix av filmer, av vilka nästan hälften inte tidigare visats på de finländska biodukarna. Tak vare serien är det lättare att hitta de nordiska filmerna på biografernas repertoarer samtidigt som vi tack vare serien också ser filmer som inte annars hade kommit upp på repertoaren.

Serien arrangeras av Walhalla rf och Svenska nu i samarbete med Nordisk kulturkontakt, Finlandssvenskt filmcentrum och Danmarks ambassad samt regionala samarbetspartners.

Svenska ungdomsfilmen Pojkarna nu på biograferna under det internationella namnet Girls Lost.

Girls Lost på Facebook

Se trailer

Ett nytt, webbaserat material för att underlätta visning av film i skolan. Vi jobbar för tillfället med att göra ännu mer material till sidan. Material till tre nya filmer är på kommande!

UNIK SAMLING FINLANDSSVENSKA KORTFILMER
PÅ DVD!

Filmcentrum har gett ut en unik dvd-samling med finlandssvenska kortfilmer. Bekanta dig med urvalet här i TRAILERN här nedan och läs mer om innehållet och var du kan köpa dvd-boxarna.

FINLANDSSVENSKT FILMCENTRUM R.F.

Centralkansliet
Dag Andersson
040-5386260
dag.andersson(at)filmcentrum.fi
postadress: Nylandsgatan 1, 20500 Åbo
 
Bent Blomqvist
040-8610488
kinoscreen(at)jippii.fi
 
Österbotten
Klas Fransberg
040-5872171
klas.fransberg(at)filmcentrum.fi
Wolffskavägen 36 F 11, 65200 Vasa
 
Helsingfors och Nyland
Mikaela Westerlund
040-548 63 93
mikaela.westerlund(at)filmcentrum.fi
Simonsgatan 8, vån 3, 00100 Helsingfors
 
Filmjournalen
chefredaktör
Camilla Roos
chefred@filmcentrum.fi
 
Prenumerationer
filmjournalen@filmcentrum.fi

 

 

 

 

 

 

Mimosa & Emilia dvd kan köpas bl.a. från Bubonina och Finlandssvenskt filmcentrum. Läs mer om samlingen. Filmerna kan också köpas med visningsrättigheter. Vänd dig i så fall direkt till filmcentrum.